A+ A A-

Richard Vervaet voorzitter BOVAG Truckdealers

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Richard Vervaet voorzitter BOVAG Truckdealers

Tijdens de jaarvergadering van BOVAG Truckdealers is Richard Vervaet gekozen tot nieuwe voorzitter. Vervaet (links op de foto) volgt Wouter Nunnikhoven op, die de voorzittershamer zeven jaar lang in handen had.

Richard Vervaet beschikt over ruime ervaring binnen de truckwereld. Hij is onder meer voorzitter van de Mercedes-Benz dealervereniging en was daarvoor mede-eigenaar van de Automotions Groep, waar diverse personen- en bedrijfsautodealers in de provincie Zeeland onder vallen. Bovendien was Vervaet de afgelopen anderhalf jaar al bestuurslid van BOVAG Truckdealers.
Vervaet heeft een duidelijke visie op zijn voorzitterschap: ‘Het moet voor truckdealers meteen duidelijk zijn waar de meerwaarde van het BOVAG-lidmaatschap in zit. Denk bijvoorbeeld aan de recent afgesloten eigen cao van BOVAG.’ Ook over zijn rol als lobbyist voor de truckdealers is Vervaet duidelijk: ‘Het is de taak van BOVAG het operationele werk voor de leden van de afdeling Truckdealers zo makkelijk mogelijk te maken. Ik ben een pragmatisch ingesteld mens, en zal me daarom extra inzetten om regelgeving waar mogelijk te vereenvoudigen. Maar denk daarbij ook aan het optimaal benutten van beschikbare subsidies, zoals voor Euro VI-trucks.’

Uit handen van bondsvoorzitter Geert Vermeer kreeg Wouter Nunnikhoven het erelidmaatschap overhandigd als dank voor zeven jaar voorzitterschap van BOVAG Truckdealers. In zijn rol als voorzitter zette Nunnikhoven zich vooral in voor samenwerking met BOVAG Autodealers, duurzaam ondernemen en de ontwikkelingen rond de BER. Als een van de grote uitdagingen voor zijn opvolger ziet hij de schaarste aan goede monteurs.

Videokanaal