A+ A A-

Daling verkoop gebruikte lichte bestellers

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De occasionverkopen in de bedrijfswagensector staan onder druk. In het eerste kwartaal van 2012 zijn de verkopen van gebruikte lichte bedrijfswagens met 5,7 procent afgenomen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011.

Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier VWE. De teruggang is het grootst (-10,1 procent) binnen het segment van middelgrote bestelwagens (Mercedes-Benz Vito, Volkswagen Transporter). Wel goed gaat het met de verkoop van gebruikte “grotere bestelwagens”. In dit segment zijn de verkopen in het eerste kwartaal met 6,4 procent gestegen, ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. De meest verkochte modellen zijn met afstand de Ford Transit en Mercedes-Benz Sprinter.

In de jaren 2007-2010 was er een sterke groei te zien in het segment van kleine bestelwagens (Volkswagen Caddy, Citroën Berlingo). Sinds 2011 is er een verkoopdaling ingetreden.

Een klein segment binnen de bedrijfswagenmarkt, maar wel eentje met gestage lichte groei, is het segment van SUV’s. In 2007 werden hiervan slechts 25 occasions verkocht, inmiddels is dit aantal drie keer zo groot en groeit naar het zich laat aanzien nog verder in 2012. Vooral Koreaanse SUV’s zijn in trek; het meest verkochte model is de Hyundai Santa Fe.

Videokanaal