A+ A A-

LukOil neemt tankstations Verolma over

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Olie- en gasmaatschappij LukOil neemt de 59 tankstations van Verolma Groep over. Het gaat om 46 tankstations in Nederland van het SmeetsGeelen netwerk, onderdeel van Verolma Groep en 13 tankstations in België behorend tot het Verboven netwerk. De 46 tankstations van SmeetsGeelen staan voornamelijk in de provincie Limburg.

De overname van het Verolma-netwerk is een uitvloeisel van de verwerving van een participatie door LukOil in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009. De transactie moet nog worden goedgekeurd door Nederlandse en Belgische autoroteiten, afronding wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar. LukOil wil de samenwerking met het huidige management, dealers en exploitanten en medewerkers van SmeetsGeelen en Verboven voortzetten.

De overname betekent een rebranding van de tankstations in de rood-witte huisstijl van LukOil. Het merk profileert zich als een prijsvechter, in het persbericht meldt LukOil trots dat medewerkers van alle tankstations twee maal per dag de brandstofprijzen bij omliggende tankstations monitoren en de LukOil prijzen waar nodig aanpassen.

LukOil is van oorsprong een Siberische staatsbedrijf. Het werd in 1992 geprivatiseerd en nam in 2000 het Amerikaanse Getty Oil over. Daarna volgden overnames van diverse ketens van tankstations in de USA en in Europa.

 

 

Videokanaal