A+ A A-

ARN in Europees project duurzame automaterialen

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

ARN doet mee aan S_Life, een nieuw Europees project dat beoogt het gebruik van automaterialen in de automotivebranche binnen drie jaar aanmerkelijk te verduurzamen.

S_Life brengt bestaand Europees onderzoek binnen industrie, wetenschap en overheid in kaart. Vervolgens formuleert het project innovaties voor de hele materiaalketen. S_Life kenmerkt vier hoofdfasen in de materiaalcyclus: grondstofbeheer, productiefases, actors in de levensfase, en recycling en valorisatie. ARN vertegenwoordigt – vanwege haar expertise op het gebied van end-of-life – de laatste stap binnen het S_Life-consortium.

Aanleiding tot het project is de druk die ontstaat door de strenge milieuwetgeving vanuit de Europese Unie. Als Nederlands expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche brengt ARN binnen S_Line haar expertise in.

Naast ARN bestaat de projectgroep voornamelijk uit overkoepelende organisaties die ook autofabrikanten en automotive toeleveranciers vertegenwoordigen. S_Life bestaat naast ARN verder uit de Duitse clusters Bayern Innovativ en RKW Baden-Württemberg, het Franse Pole Vehicule du Futur, het Italiaanse cluster CEIPIEMONTE, het Sloveense cluster ACS en het Belgische InterfacEurope.

Laatst aangepast op Thursday, 16 May 2013 12:19

Videokanaal